Somatic Experiencing – Chok-/traumeterapi

Somatic Experiencing® (SE-Terapi) er en krops-psykoterapi, der bygger på en forståelse af, og tilnærmelse til, kroppens og sindets naturlige helingsproces.

Metoden virker gennem ”kropslig oplevelse/sansning” (somatic experiencing), hvor du får hjælp til at mærke signaler fra din krop (du skal ikke kunne noget på forhånd), kombineret med samtale og terapeutisk arbejde. Det er en meget enkel og nænsom, men samtidig effektiv terapiform.

Somatic Experiencing® er specielt udviklet til at bearbejde chok og traumer i bred forstand, men kan benyttes i forhold til mange problematikker – fx. præstations- og eksamensangst, stress og PTSD, barndomstraumer, at minimere/fjerne påvirkningen af ubehagelige oplevelser, chok og/eller traumer efter pludselige hændelser, til at arbejde med gamle sociale og psykologiske mønstre.

Når du har traumer kan dine symptomer være søvnbesvær, angst, vrede, overreaktioner, hukommelsesbesvær, træthed, manglende glæde, ikke at kunne mærke dig selv/være til stede, depression, stress, PTSD, manglende selvtillid, utryghed – og mange andre tilstande og følelser. 

Du vil gennem terapien kunne opnå bl.a. ro og tryghed, livsglæde, få overblik i dit liv, få mere selvtillid, bedre forhold til andre mennesker, handlekraft, mere overskud i din hverdag.

SE-Terapi er udviklet af Peter A. Levine, som har en Ph.D. i medicinsk biofysik og en doktorgrad i psykologi. Mange kender hans bog “Væk tigeren”. Han har i de sidste 40 år gennem arbejdet med klienter, forskning, nysgerrig og logisk tænkning fundet frem til metoden, som bl.a. er baseret på studier af, hvordan dyr reagerer og kommer sig efter at have været udsat for trusler og overfald. Han fandt ud af, at mennesket kan hele sig selv på samme måde, og at det er muligt bevidst at kontakte kroppens og sindets iboende helingsmekanismer og derigennem fuldende den naturlige helingsproces, som er blevet bremset eller holdt tilbage.

Du kan se og høre Peter Levine her, hvor han fortæller om heling af traumer med SE-terapi.Og her kan du høre ham fortælle om noget af historien og erfaringer bag SE-Terapi – og læse om SE-Terapi her.

 

Du er meget velkommen til at ringe på 40979969 eller skrive til mig og høre mere.